Indien Robusta
Skal man endelig smage en Robustakaffe, så er det den her man skal smage. Kaffen har noter af cedertræ, krydderier og urter og har en mellem fylde og meget lidt syre.
Robustakaffe bruges i vid udstrækning i kaffeblends, hvor man blander sine Robustabønner med de sødere Arabicabønner. Blandingsforholdet er en smagssag, og afhænger af, hvordan man foretrækker smagen af sin kaffe.
Bruger du en ordentlig kvalitets Robusta og samtidig bruger den rigtigt, så kan den give en god kant og et godt spark til din kaffe.
Hvordan ristes Robustakaffe?
For at få det bedste ud af sine Robustabønner skal bønnerne ristes ved en høj temperatur, i kortere tid end Arabicabønner. Det får den bedste smag frem i bønnerne og det højeste koffeinindhold. Derudover er det en smagssag, om du ønsker mørkere kaffe til espresso eller lysere kaffe til filterkaffe.
Hvilken bryggemetode er bedst til Robustakaffe?
Robusta bønner egner sig bedst til espressobrygning, da deres høje koffeinindhold og bitre smag kommer til sin ret i en kraftig espresso. Robusta-bønner kan bidrage til at give en fyldig og cremet smag til espressoen. Hjemmebaristaen med udstyr til at brygge espressokaffe, vil få det bedste resultat med Robustabønner.
Bruges bønnerne til fx filterkaffe eller stempelkandekaffe, anbefales det, at blande dem med Arabicabønner for at mildne smagen.
Læs meget mere om den berygtede kaffesort lige her: https://kaffeagenterne.dk/robustakaffe-arabicakaffe
Rå bønner - skal ristes inden brug.
- 1-3 dages levering
- Fri fragt over 500,-
- Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
- 90 dages returret
- Samfundsbevidste kaffeelskere