kaffeagenterne

Sæsonespresso - Mexico Muxbal Estate SHG EP, rå bønner

Ikke på lager

105,00 kr

Sæsonespresso

Denne sæsonespresso er smækfyldt med lækkerhed - masser af krop, fylde og smag.
Den har noter af citrus, karamelliseret rørsukker, toffee, og søde røde æbler.


Oprindelsesland: Mexico
Region: Union Juarez, Chiapas
Producent: Muxbal Estate
Høst: November - Marts
Dyrkningshøjde: 1500 meter
Kaffetype: Arabica
Kaffesort: Typica (og afledte), Bourbon, Caturra, Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catuai
Forarbejdning: Vasket
SCA score: 84,75
Smag: 
Noter: Citrus, karamelliseret rørsukker, toffee, søde røde æbler


Hvad betyder SHG og EP :
Sæsonespressoen er en SHG EP bønne - hvilket betyder at den er Strictly High Grown European Preparation.
Strictly High Grown betyder at bønnerne skal være groet som hovedregel i over 1200 meter over havets overflade. Kaffebønner som er dyrket i disse højder har ofte en langsom vækstperiode.
Det fører typisk til en tættere kaffebønne med en mere kompleks smagsprofil og bedre syrestruktur. Den øgede højde kan også bidrage til at forhinde skadedyr og sygdomme,
European Preparation (EP) er en betegnelse som refererer til en specifik metode, hvordan man håndterer bønnerne. De er blevet hånd sorteret for at man kan få de bedste bønner af høj kvalitet.
Her får man sorteret de defekte bønner, frememdlegemer og andre urenheder fra. Når de er EP-kategoriseret, så fokusere man på at alle bønner er af ensartet størrelse og vægt, som kan resulterer i en bedre kaffebrygning.


Info:
Kaffen kommer fra regionen Chiapas og bliver produceret af Muxbal Estate, en familieejet gård som er beliggende lige ved grænsen til Guatamala. Sierra Madre-bjergkæden gåt igennem deres farm, og den rige vulkanske jord og høje højde, gør farmen ideel til kaffeproduktion.
Gården har ca. 230 hektar jord som er delt i to. Den ene halvdel er plantet med kaffetræer og den anden halvdel er et beskyttet økologisk reservat fuld af regnskov, glora og fauna.
Farmen ledes af Maeggi Rodriguez og hendes familie, hvor de har et stort fokus på at beskytte deres naturlige omgivelser og bestyrer deres gård ved at respekterer miljøet de er i.