Nicaragua Laguna Verde, rå bønner
Månedens Kaffe
September
Denne Månedens Kaffe er fra Nicaragua og kommer fra farmen Laguna Verde som er ejet af familen Mierisch. En blød kaffe med en frisk og livlig syrlighed fra citrusfrugter. Syrligheden afblanceres med subtile noter af stenfrugter.
Oprindelsesland: Nicaragua
Region: El Quetzal, Matagalpa
Dyrkningshøjde: 1.275 - 1.300 meter
Kaffetype: Arabica
Kaffesort: Marogogype (elefantbønner)
Forarbejdning: Vasket
Noter: Subtile noter af nektarin, honning, citrus og stenfrugter
Screen size: 19+
SCA-score: 83 - 85 (Læs om SCA her: https://kaffeagenterne.dk/sca-cupping-score )
Info om kaffen:
Man skal helt tilbage til 1800-tallet for at finde opstarten af familien Mierisch som ejer farmen. Siden den spæde start er de nu oppe på 11 kaffefarme i Nicaragua og 3 kaffefarme i Honduras.
Laguna Verde farmen ligger inde i Arenal Nature Reservatet der er i samme område, som to af deres andre farme, La Huella og Mama Mina.
Laguna Verde farmen har et helt unikt mikroklima. Den er dækket af tåge i over 60% af dagen i høstsæsonen. Det betyder, at gården ikke kræver mange skyggetræer, da den "autoskygger" sig selv ved hjælp af tågen.
Den relativt høje beliggenhed af gården, kombineret med tågen, skaber køligere temperaturer, der hjælper med at give kaffebønnerne en langsom modning.
NB! Rå bønner - skal ristes inden brug!
- 1-3 dages levering
- Fri fragt over 500,-
- Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
- 90 dages returret
- Samfundsbevidste kaffeelskere
KAFFE I NICARAGUA GENERELT
Nicaragua er et kendt kaffeproducerende land i Mellemamerika. Kaffe fra denne tyndtbefolkede nation er af høj kvalitet og karakteristisk smag. Baseret på sin jord, forskellige sorter og skiftende mikroklimaer, tilbyder landet et overraskende udvalg af kopprofiler.
I 1790 begyndte katolske missionærer - af nysgerrighed - først at dyrke kaffe i Nicaragua. Men det tog yderligere halvtreds år for kaffe at blive en økonomisk relevant indkomstsøjle for landet. Mellem 1840 og 1940 blomstrede Nicaraguas kaffeindustri og voksede sin globale markedsandel betydeligt. Oprindeligt støttede regeringen store landbrug, men startede senere institutionaliseringen af kooperativer. De første coops blev først dannet i begyndelsen af det 20. århundrede.
Tidligere har kaffeproduktionen lidt under ødelæggende politisk og finansiel ustabilitet. Selvom kaffeindustrien oplevede flere tilbageslag, forblev kaffe blandt landets primære eksportvarer. Heldigvis er situationen i de sidste 20 år begyndt at komme sig. Producenterne er nu ivrige efter at udvikle deres landbrugspraksis inden for en forbedret infrastruktur for at genoplive deres omdømme i specialkaffescenen. I dag har kaffe fra Nicaragua en høj grad af sporbarhed. De bedst kendte kaffedyrkningsområder er højlandet Jinotega og Matagalpa og Nueva Segovia. I takt med at landmændene løbende forbedrer deres landbrugsteknikker, er kvaliteten af nicaraguansk kaffe steget støt, hvilket tyder på et stort potentiale for landets fremtidige produktion.
KONTINENT: Mellemamerika
KAFFEREGIONER: Jinotega, Matagalpa, Nueva Segovia
KAFFEHØJDER: 1.000 – 1.700 moh.
KAFFESORTER: Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí og Catimor
HØSTPERIODE: dec - mar
KAFFEFARME: Småbønder og plantager
GENNEMSNITLIG FARMSTØRRELSE: 0,5 – 5,5 ha
ÅRLIG PRODUKTION (I 60KG SÆKKE): 2.650.000