Nicaragua Finca El Doradito - rå bønner
I nært samarbejde med den lokale befolkning dyrker det danskejede Finca El Doradito ApS kaffe i det nordlige Nicaragua.
Kaffen dyrkes i skyggen af de mange kæmpestore træer i den velbevarede højlandsregnskov. Det giver en langsom modning, hvilket frembringer den ypperste kvalitet ligesom områdets høje biodiversitet skånes bedst muligt.
Kaffen har blomsternoter, god balance samt sødlig eftersmag af chokolade.
Gode løn- og arbejdsmiljøforhold og stor medinddragelse af de ansatte er en selvfølge. Vi arbejder naturligvis gratis, og har ingen fordyrende mellemled.
Selskabet drives således på absolut nonprofit-basis i Danmark. Alt overskud geninvesteres i udvikling af lokalområdet og sikring af højlandsregnskoven for eftertiden.
NB! Rå bønner skal ristes inden brug.
- 1-3 dages levering
- Fri fragt over 500,-
- Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
- 90 dages returret
- Samfundsbevidste kaffeelskere
KAFFE I NICARAGUA
Nicaragua er et kendt kaffeproducerende land i Mellemamerika. Kaffe fra denne tyndtbefolkede nation er af høj kvalitet og karakteristisk smag. Baseret på sin jord, forskellige sorter og skiftende mikroklimaer, tilbyder landet et overraskende udvalg af kopprofiler.
I 1790 begyndte katolske missionærer - af nysgerrighed - først at dyrke kaffe i Nicaragua. Men det tog yderligere halvtreds år for kaffe at blive en økonomisk relevant indkomstsøjle for landet. Mellem 1840 og 1940 blomstrede Nicaraguas kaffeindustri og voksede sin globale markedsandel betydeligt. Oprindeligt støttede regeringen store landbrug, men startede senere institutionaliseringen af kooperativer. De første coops blev først dannet i begyndelsen af det 20. århundrede.
Tidligere har kaffeproduktionen lidt under ødelæggende politisk og finansiel ustabilitet. Selvom kaffeindustrien oplevede flere tilbageslag, forblev kaffe blandt landets primære eksportvarer. Heldigvis er situationen i de sidste 20 år begyndt at komme sig. Producenterne er nu ivrige efter at udvikle deres landbrugspraksis inden for en forbedret infrastruktur for at genoplive deres omdømme i specialkaffescenen. I dag har kaffe fra Nicaragua en høj grad af sporbarhed. De bedst kendte kaffedyrkningsområder er højlandet Jinotega og Matagalpa og Nueva Segovia. I takt med at landmændene løbende forbedrer deres landbrugsteknikker, er kvaliteten af nicaraguansk kaffe steget støt, hvilket tyder på et stort potentiale for landets fremtidige produktion.
KONTINENT: Mellemamerika
KAFFEREGIONER: Jinotega, Matagalpa, Nueva Segovia
KAFFEHØJDER: 1.000 – 1.700 moh.
KAFFESORTER: Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí og Catimor
HØSTPERIODE: dec - mar
KAFFEFARME: Småbønder og plantager
GENNEMSNITLIG FARMSTØRRELSE: 0,5 – 5,5 ha
ÅRLIG PRODUKTION (I 60KG SÆKKE): 2.650.000
Manufacturer | kaffeagenterne.dk |
---|
- Manufacturerkaffeagenterne.dk