kaffeagenterne

Månedens kaffe - Nepal Mount Everest Supreme, rå bønner 1 kg.

På lager

249,00 kr

Månedens Kaffe
Maj


Eksklusiv kaffe med en fyldig krop med smag af peber, ingefær og hint af nougat og hasselnødder.
Indhold: 1 kg rå bønner.

Oprindelsesland: Nepal
Region: Nuwakot, Nord Kathmandu
Producent: Plantec Coffee Estate 
Høst - år: 2024
Høst - måned: Februar - April
Dyrkningshøjde: 500 - 600 meter 
Forarbejdning: Vasket 
Smag: Peber og ingefær 
Noter: Hasselnødder og nougat
SCA-score: 83.25 (Læs om SCA her: https://kaffeagenterne.dk/sca-cupping-score )
NB! Rå bønner - skal ristes inden brug
Denne måneds rå bønner sælger vi kun i 1kg. poser.


Info om kaffen:
I 1994 startede Ujjal Rana, ejer af gården, projektet om at lave kaffe i Nepal. Regionen som han valgte er tilfældigvis også den nordligste kaffeplantage på den nordlige halvkugle, 70 km fra Kathmandu.
Kaffeplantagen ligger på bredden af den snefyldte Trisuli-flod som er med til at vande markerne og vaske bønnerne. Selvom plantagen ligger i Nepal, så ligger den, noget usædvanligt i en frostfri dal i det nordlige Nepal.
I gamle dage var gården øde og blev brugt til risproduktion, men efter mange års hårdt arbejde bidrager Plantec Coffee Estate i dag til biodiversitet, da der bliver genplantet skov, og det kommer dyrelivet til gode i området. Efter flere år er mange vilddyr, heriblandt leoparder, kommet tilbage, da kaffe- og skyggetrænerne har skabt et unikt miljø for dyrene.
Plantec Coffe Estate hjælper de små bønder i nærområdet med at plante kaffetræer ved at forærer dem små kaffeplante stiklinger.
De har skabt et godt forhold til lokalsamfundet bl.a. ved at støtte en lokal skole og har en stor indvirkning på de lokales levebrød især beskæfttigelsesområdet og uddannelse af kvinder.
Plantec Coffee Estate er i dag den første og eneste plantage i regionen, som producerer kaffe af høj kvalitet.
Kaffen bliver vasket med snevand fra Himalaya. Den er skyggedyrket og soltørret, hvorefter de er sorteret og rengjort i hånden.