kaffeagenterne

Uganda Farm Mountain 1. Cru, rå bønner

På lager

205,00 kr
* Obligatoriske felter

 Denne afrikanske kaffe stammer fra det danske Farm Mountain Projekt i Bugisu, Uganda. Farm Mountain projekter er startet af Lars Bendix, iværksætter fra Danmark og nu en del af kaffeagenterne.

Vores projekt i Uganda har over 100 kaffebønder og familier, som vi samarbejder med og forpligter os til at betale en højere pris for kaffen hvis kvaliteten er den bedste. Herudover hjælper Farm Mountain projektet med undervisning i god landbrugsskik og har sponseret skyggetræer til plantagerne.

Denne vaskede EE kaffe er vores aller-bedste sortering fra vores 3 farmergrupper Bududa, Kapchorwa og Sironko der dyrkes på bjerget Mount Elgons sider i det østlige Uganda i en grohøjde mellem 1500 og 2000 meter. Kaffen er håndsorteret i Uganda af vores farmere - størrelsen EE dækker over en størrelse der hedder Screen 19 hvor den normale AA på verdensmarkedet er en screen 16/17.


Størrelsen på bønnerne spiller ind på smagen - de aller-største bønner er også dem der er plukket når kaffebærrene er størst og helt fuldmodne og giver derved den reneste smag.


Endvidere giver vi farmerne 3,5 gange verdensmarkedsprisen for EE bønnerne.


Smagsprofilen er ren, fyldig, sprød med en god krop, lav syrlighed, blomsternoter og en mørk chokolade afslutning.