På lager
Kun %1 tilbage

Månedens kaffe - Costa Rica Sonora, Red Obata, rå bønner

Fra 179,00 DKK

Månedens kaffe i januar er fra Sonora farmen i Costa Rica.

Højdespringer i SCA-score med hele 87 point!

Sød, super juicy og frisk med chokolade, kirsebær og blomme i smagen gør denne kaffe til en fantastisk start på året.

Rist den 30-45 sekunder efter 1. knæk for den mest juicy oplevelse :-)

 

  • 1-3 dages levering
  • Fri fragt over 500,-
  • Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
  • 90 dages returret
  • Samfundsbevidste kaffeelskere
Specifikationer
specification-value

Costa Rica

 

Ud af de tropiske lande er Costa Rica nok det mest miljøbevidste. Mere end 25% af landets jord er beskyttet i nationalparker, mens 5% af den globale biodiversitet kan findes i dette ret lille land. Udover dette imponerende fremskridt med at bevare naturen, har Costa Rica også etableret et ry for stabil økonomisk vækst. Costaricanere kalder sig selv "ticos" og tror stærkt på fraværet af et nationalt militær. Ingen overraskelse, denne progressive nation siges at være en af ​​de lykkeligste mennesker på jorden ifølge Happy Planet Index (ligesom os danksere :-). Vi mener, at denne omtanke også kan findes i hver kop kaffe fra denne mellemamerikanske skønhed.

Den første kaffeproduktion i Costa Rica går tilbage til slutningen af ​​det 18. århundrede. Regeringen skabte store incitamenter til at dyrke kaffe ved at give landbrugsjord til avlerne gratis efter fem års kaffedyrkning. Det gjorde kaffe til den vigtigste eksportvare og var en væsentlig del af landets økonomiske fremgang.

Men indtil midten af ​​1990'erne lagde kaffeproduktionen også sine skygger på Costa Rica: Vand brugt til at fermentere bønnerne forlod vaskestationerne uden at blive filtreret, mens skovrydningen havde nået et kritisk niveau. Det var i 1995, da regeringen trådte til igen og forårsagede en radikal ændring ved at skabe strenge miljølove inden for kaffeproduktion.

I dag har Costa Rica ry for at have nogle af de højeste produktions- og kvalitetsstandarder. Dette omfatter ikke kun høje kvalitetsstandarder med hensyn til kaffe, men også til social velfærd og miljøvenlige forarbejdningsteknologier i produktionen. Costa Ricansk kaffe har en tendens til at have en medium fylde, er velafbalanceret og overrasker med en frisk og sød syre.

 

KONTINENT: Mellemamerika
KAFFE REGIONER: Central Valley, West Valley, Tarrazú
GROHØJDER: 700 – 1,900 masl.
VARIANTER: Bourbon, Jackson, Mibrizi and some SL varieties
HØSTPERIODE: Okt – Mar
KAFFEFARME: Smallholders and plantations
GENNEMSNITLIG FARM-STØRRELSE: 0.5 – 5.5 ha
ÅRLIG KAFFEPRODUKTION (IN 60KG SÆKKE): 1.472.000 

Specifikationer
  1. specification-value
    specification-value

    Costa Rica

     

    Ud af de tropiske lande er Costa Rica nok det mest miljøbevidste. Mere end 25% af landets jord er beskyttet i nationalparker, mens 5% af den globale biodiversitet kan findes i dette ret lille land. Udover dette imponerende fremskridt med at bevare naturen, har Costa Rica også etableret et ry for stabil økonomisk vækst. Costaricanere kalder sig selv "ticos" og tror stærkt på fraværet af et nationalt militær. Ingen overraskelse, denne progressive nation siges at være en af ​​de lykkeligste mennesker på jorden ifølge Happy Planet Index (ligesom os danksere :-). Vi mener, at denne omtanke også kan findes i hver kop kaffe fra denne mellemamerikanske skønhed.

    Den første kaffeproduktion i Costa Rica går tilbage til slutningen af ​​det 18. århundrede. Regeringen skabte store incitamenter til at dyrke kaffe ved at give landbrugsjord til avlerne gratis efter fem års kaffedyrkning. Det gjorde kaffe til den vigtigste eksportvare og var en væsentlig del af landets økonomiske fremgang.

    Men indtil midten af ​​1990'erne lagde kaffeproduktionen også sine skygger på Costa Rica: Vand brugt til at fermentere bønnerne forlod vaskestationerne uden at blive filtreret, mens skovrydningen havde nået et kritisk niveau. Det var i 1995, da regeringen trådte til igen og forårsagede en radikal ændring ved at skabe strenge miljølove inden for kaffeproduktion.

    I dag har Costa Rica ry for at have nogle af de højeste produktions- og kvalitetsstandarder. Dette omfatter ikke kun høje kvalitetsstandarder med hensyn til kaffe, men også til social velfærd og miljøvenlige forarbejdningsteknologier i produktionen. Costa Ricansk kaffe har en tendens til at have en medium fylde, er velafbalanceret og overrasker med en frisk og sød syre.

     

    KONTINENT: Mellemamerika
    KAFFE REGIONER: Central Valley, West Valley, Tarrazú
    GROHØJDER: 700 – 1,900 masl.
    VARIANTER: Bourbon, Jackson, Mibrizi and some SL varieties
    HØSTPERIODE: Okt – Mar
    KAFFEFARME: Smallholders and plantations
    GENNEMSNITLIG FARM-STØRRELSE: 0.5 – 5.5 ha
    ÅRLIG KAFFEPRODUKTION (IN 60KG SÆKKE): 1.472.000