Månedens Kaffe - Nicaragua Las Mimomas, rå bønner
Månedens Kaffe
September
Oprindelsesland: Nicaragua
Region: Nueva Segovia
Høst: 2022/2023
Dyrkningshøjde: 1000 - 1300 meter.
Kaffetype: Arabica
Kaffesort: Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí, & Catimor
Forarbejdning: Vasket
SCA score: 82.75
Smag: Mellem syre og blød kaffe
Noter: Chokolade, citrus og nødder
NB! Rå bønner - skal ristes inden brug!
Info:
Månedens kaffe er en SHG-kaffe, hvilket betyder at det er en Strictly High Grown bønne, da den er dyrket over 1200 meters højde.
Bønnen er ligeledes EP (European Preparation) godkendt.
For at den kan blive EP godkendt skal 100% af bønnerne være Screen 15+ og så må der max. være 8 defekte pr. 300 gram.
I Las Mimosas så får du en god kop klassisk mellemamerikansk kaffe. Med kombinationen af chokoladenoter og citronsyre så danner den et godt grundlag for en espresso samt filterkaffe.
Kaffe produktionen i Nicaragua har i lang tid lidt mellem ødelæggende orkaner, politisk og finansiel ustabilitet. På trods af de udfordringer er kaffe Nicaraguas vigtigste eksportvare, og kaffebønderne er opsatte på at fortsætte og udvikle deres landbrug med en forbedret infrastruktur, så de kan genoptage deres omdømme, når de kommer til at producerer kaffebønner i høj kvalitet.
Det meste af kaffen i Nicaragua bliver dyrket i regionerne Jinotega, Matagalpa og Nueva Segovia.
Som andre kaffelande i Sydamerika så klassificerer Nicaragua sin kaffe efter højde. Kaffe dyrket over 1200 meter er Strictly High Grown (SHG), over 1000 meter er det High Grown (HG) og alt kaffe under 1000 meter er Central Standard (CS).
- 1-3 dages levering
- Fri fragt over 500,-
- Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
- 90 dages returret
- Samfundsbevidste kaffeelskere
Månedens Kaffe
September
Oprindelsesland: Nicaragua
Region: Nueva Segovia
Høst: 2022/2023
Dyrkningshøjde: 1000 - 1300 meter.
Kaffetype: Arabica
Kaffesort: Caturra, Bourbon, Maracaturra, Maragogype, Pacamara, Catuaí, & Catimor
Forarbejdning: Vasket
SCA score: 82.75
Smag: Mellem syre og blød kaffe
Noter: Chokolade, citrus og nødder
NB! Rå bønner - skal ristes inden brug!
Info:
Månedens Kaffe er en SHG-kaffe, hvilket betyder at det er en Strictly High Grown bønne, da den er dyrket over 1200 meters højde.
Bønnen er ligeledes EP (European Preparation) godkendt.
For at den kan blive EP godkendt skal 100% af bønnerne være Screen 15+ og så må der max. være 8 defekte pr. 300 gram.
I Las Mimosas så får du en god kop klassisk mellemamerikansk kaffe. Med kombinationen af chokoladenoter og citronsyre så danner den et godt grundlag for en espresso samt filterkaffe.
Kaffe produktionen i Nicaragua har i lang tid lidt mellem ødelæggende orkaner, politisk og finansiel ustabilitet. På trods af de udfordringer er kaffe Nicaraguas vigtigste eksportvare, og kaffebønderne er opsatte på at fortsætte og udvikle deres landbrug med en forbedret infrastruktur, så de kan genoptage deres omdømme, når de kommer til at producerer kaffebønner i høj kvalitet.
Det meste af kaffen i Nicaragua bliver dyrket i regionerne Jinotega, Matagalpa og Nueva Segovia.
Som andre kaffelande i Sydamerika så klassificerer Nicaragua sin kaffe efter højde. Kaffe dyrket over 1200 meter er Strictly High Grown (SHG), over 1000 meter er det High Grown (HG) og alt kaffe under 1000 meter er Central Standard (CS).