kaffeagenterne

Indien Monsooned Robusta AA, ristet bønner

Ikke på lager

50,00 kr

Månedens Kaffe
Februar

Månedens Kaffe i februar måned er Indien Monsooned Robusta AA - en kaffe fra Kaffe På Kanten. Indien Monsooned Robusta er en  kaffe der udfordrer den traditionelle kaffesmag på godt og ondt, og derfor er der ingen smagsgaranti med Kaffe På Kanten, til gengæld er der smagsoplevelsesgaranti. 


Robusta - Kan det overhovedet drikkes? 
Skal man endelig smage en Robustakaffe, så er det den her man skal smage. Kaffen har noter af cedertræ, krydderier og urter og har en mellem fylde og meget lidt syre.

Robustakaffe bruges i vid udstrækning i kaffeblends, hvor man blander sine Robustabønner med de sødere Arabicabønner. Blandingsforholdet er en smagssag, og afhænger af, hvordan man foretrækker smagen af sin kaffe. 

Bruger du en ordentlig kvalitets Robusta og samtidig bruger den rigtigt, så kan den give en god kant og et godt spark til din kaffe.


Hvilken bryggemetode er bedst til Robustakaffe? 
Robusta bønner egner sig bedst til espressobrygning, da deres høje koffeinindhold og bitre smag kommer til sin ret i en kraftig espresso. Robusta-bønner kan bidrage til at give en fyldig og cremet smag til espressoen. Hjemmebaristaen med udstyr til at brygge espressokaffe, vil få det bedste resultat med Robustabønner. 

Bruges bønnerne til fx filterkaffe eller stempelkandekaffe, anbefales det, at blande dem med Arabicabønner for at mildne smagen. 


Læs meget mere om den berygtede kaffesort lige her: https://kaffeagenterne.dk/robustakaffe-arabicakaffe