kaffeagenterne

Kenya Matunda AA, ristet

98,00 kr

Availability: På lager

* Obligatoriske felter

98,00 kr

Virkelig ren, og juicy Kenyakaffe med duft af blomst. God syrlighed med flere lag i smagen af stenfrugt, abrikos og rørsukker.

Eftersmagen er cremet og domineret af karameliseret rørsukker.Vær opmærksom når du rister Kenya kaffe, da bønnerne rister noget mørkere end normalt, selv ved en City ristning. Gå efter lyd og lugt under ristingen.
Under alle omstændigheder er denne Kenya helt utrolig lige fra City til Full City+ ristning. Den udvikler en tungere frugtagtig skarphed jo mørkere du rister - lad den hvile 24 timer efter ristning. 

Høstet i november og december.

Grohøjde: 1220-2000 meter.

Kaffevariant: SL28, SL34, Ruiru 11 og Batian.

Process: vasket, tørret på raised beds.

 


 

Vores Kaffeagent Dannesboe skriver om denne Kenya:

 

'Min første tanke om at riste bønnerne lyst har fungeret rigtigt godt, så jeg har ikke leget med andre ristningsgrader.

 Lys ristet:

3 minutter ved 200°C

4 minutter ved 220°C

1½ minut ved 240°C

 Duften ved kværnen:

Allerede da kværnen blev tændt kunne man mærke, at tilsendte kaffe var spændende. Intens duft af mandel og chokolade. Spændende.

 

Bønn

NB: Rå bønner - skal ristes inden brug.erne vædes med varmt vand for at gøre klar til ekstraktion. Duftnoter vælter frem. Her er kaffen umådeligt lækker.

Tørrede frugter a la ananas og dadler.

Florale noter og lidt citrus

Tung duft af kakaobønner

 

Smagen er sødmefuld. Abrikos, appelsin og lidt citrus. Meget meget fyldig og rund kaffe. Tæt af mørk chokolade. Ren nydelse.

 

Det er godt nok lækkerier i har fundet frem denne gang. Meget ensformige bønner, høj sortering. Om jeg har været heldig, eller det bare er standarten, der er super høj, er ikke til at sige.

 

Jeg synes kaffen har fungeret fænomenalt på Hario, og synes generelt bønnen er så delikat, at det ville være synd med mere aggressive ekstraktionsmetoder. Et bønne til vand forhold på 1:12 fungerer rigtigt godt.'

 


 

Kaffeagent Fishman skriver:

 

'Nøøøøj det er en god kaffe, den var så god brygget på perkulatoren at jeg slet ikke nået andet.
Det er klart min nye farvorit kaffe på perkulatoren, før i tiden har jeg haft en bestemt kaffe fra San Salvador , som min farvorit, men den her Kenya AA var virkelig god.
Tilpas bitter, tilpas rund og fantastisk kaffe smag.
5 od af 6 bønner her fra med et MÅMS i enden.'