Kafferistere

Kafferistere

Kunne du godt tænke dig at tage næste skridt ift. kafferistningen i dit hjem? Har du prøvet at riste kaffebønner i ovnen, og er du nu klar til at opgradere processen? Her på siden finder du vores sortiment af forskellige maskiner og andet grej, der gør ristningen af kaffe både sjovere og bedre. Du finder bl.a. elektroniske og automatiske ristere, hvor du kan opnå præcis de risteprofiler, du ønsker, og som du synes er gode. Tag evt. også et kige på vores espressomaskiner hvis du tænker virkelig at folde dig ud som prof hjemmebarista.Der findes ikke noget bedre, end når den helt perfekte ristning er opnået, og du dermed kan slappe af med en god kop kaffe lavet på hjemmeristede bønner. Dette kan du let og hurtigt med vores kafferistere.

3 vare(r)
GeneCafestoragnopsamler-20
GeneCafeCoolerCBC101-20
GeneCafePanRoasterristepande-20
3 vare(r)

Prøv kræfter af som kafferister derhjemme

Du elsker sikkert kaffe lige så meget som vi gør! Du brygger den med omhu, du drikker den, du nyder den, men nu er det tid til at tage dit eget barista niveau et stort skridt opad. Prøv dine evner af som kafferister derhjemme og eksperimenter med kaffens risteprofiler, smag og meget mere.

Hos Kaffeagenterne finder du en kafferister, der tillader dig at kunne riste mindre mængder kaffe ad gangen, så du ikke brænder inde med for meget kaffe og samtidig undgår at lade en masse kaffebønner til spilde, såfremt ristningen ikke bliver den du ønsker.

Når du vælger at være din egen kafferister, kan du se frem til en spændende udfordring, hvor du altid har mulighed for at kunne udvikle dine evner. Mange vælger at riste deres kaffe selv, fordi det er en sjov proces og fordi man lærer utroligt meget om kaffebønnen undervejs. En kafferister til hjemmebrug giver naturligvis ikke samme resultat som en professionel ristning, men hele oplevelsen i at være sin egen kafferister i eget hjem fås ikke andre steder.

Når du ønsker at prøve kræfter af som kafferister derhjemme, kan dette foregå på mange forskellige måder. Du kan fx vælge at riste dem i ovnen ved en høj temperatur, andre vælger at bruge en pande. Hvis du derimod ønsker det bedste resultat, bør du anskaffe dig en kafferister, der klarer opgaven let som en leg og er specielt udviklet til formålet. Prøv eksempelvis vores Cafemasy kafferister, der kan riste mellem 80 - 100 gram rå kaffebønner ad gangen. Kafferisteren er digital og er let at indstille, så du opnår den ønskede ristning.

En kafferister sikrer dig den friskeste kaffe

Der er ingen tvivl. Friskristet kaffe smager altid bedst! Når vælger at bruge en kafferister til hjemmebrug, kan du sikre dig, at du altid har friskristet kaffe derhjemme, uden at gå på kompromis med hverken smag eller pris.

Du vil med garanti kunne smage forskel på friskristet kaffe og almindelig konsum kaffe, som du finder i diverse supermarkeder. Kaffen mister nemlig hurtigt smag, lige så snart den er blevet ristet og det er ofte derfor at du finder en lidt “støvet” og til tider kedelig smag i den mest almindelige kaffe på supermarkedets hylder.
Hos Kaffeagenterne rister vi vores kaffe på eget kafferisteri i Randers. Dette sikrer dig den bedste smag, da du altid kun vil finde friskristet kaffe i vores sortiment.

Når du vælger at være din egen kafferister, får du ikke en meget friskere kaffe andre steder, da der ikke er nogen leveringstid eller lignende af bønnerne.
En kafferister sikrer dig de friskeste kaffebønner og bønnens karakteristika kommer virkelig til sin ret. Kafferistere får nemlig den bedste smag frem i kaffebønnerne.

Kafferistere mindsker naturligvis tiden mellem ristningen og brugen af kaffebønnerne, men du bør være opmærksom på at bønnerne ikke bør bruges lige med det samme. Kaffen har nemlig bedst af at “gasse af”, inden den bruges, for at smagen kan udvikle sig bedst muligt.

Den bedste kaffesmag direkte fra din kafferister opleves efter 3 dage og ca. en måned frem. Kaffen kan naturligvis holde sig meget længere, men smagen vil så småt begynde at aftage.

Kafferistere lader dig eksperimentere med risteprofiler og smag

Når du har din egen kafferister derhjemme, kan du eksperimentere med forskellige risteprofiler af kaffebønnerne, hvilket giver dig en forskellig smagsoplevelse.

Hvis du endnu ikke har prøvet kafferistere eller at riste i ovnen, kan du med fordel starte med at give bønnerne en espresso ristning. Dette er en mørkere risteprofil og er derfor lidt lettere at styre. Lysere risteprofiler kræver lidt øvelse i en kafferister, men er let at lære, grundet kafferisterens nemme betjening.

Kafferister udstyr

I forbindelse med at du køber dig en kafferister, findes der naturligvis også en verden af udstyr, som du kan supplere med.

Hos Kaffeagenterne finder du bl.a.:

  • - Cafemasy kafferister, der rister kaffebønnerne ved hjælp af varm luft
  • - Gene Cafe agnopsamler, der forbedrer luftgennemstrømningen og giver en mere ensartet ristning
  • - Gene Cafe cooler, der afkøler nyristede bønner på under 1 minut
  • - Opbevaring til de ristede kaffebønner, fx ventilposer
  • - Måleske

Du kan med fordel også lave en bestemt notesbog, hvor du kan notere alle de observationer og erfaringer du gør dig. Dette kan hjælpe dig med at forstå din kafferister bedre og give dig det bedste resultat på sigt.