Mokkakander

Mokkakande

Med en mokkakande kan du brygge en kop stærk og velsmagende kaffe på den gamle, traditionelle måde, som du enten kan drikke ren eller bruge i en caffe latte eller cappuccino.

Her på siden finder du alle vores mokkakander, eller espressokander som de også kaldes, fra det anerkendte italienske mærke, Bialetti, som særligt er kendt for at have opfundet mokkakanden tilbage i 1933. Venus-modellen er en af brandets nyere og mest populære modeller, som er fremstillet i rustfrit stål og er velegnet til brug på alle varmekilder. Derudover har Bialetti Venus et elegant og moderne design, som helt sikkert vil pryde dit kaffe-setup.

3 vare(r)
BialettiVenus2kops-20
BialettiVenus4kops-20
BialettiVenus6kops-20
3 vare(r)

Hvordan bruger man en mokkakande?

For at lave kaffe med en mokkakande skal du bruge følgende:

- En mokkakande
- Friskristet kaffe (du kan også bruge rå kaffebønner, som du selv kværner)
- Koldt vand
- En varmekilde, fx et komfur.

Det første, du skal gøre, er at fylde bundkammeret/beholderen med koldt vand. Vandet bør ikke overstige sikkerhedsventilen. Fyld herefter filteret med kaffe. Undgå at presse kaffen ned, da det kan forhindre vandet i at passere jævnt gennem kaffen. Skru overdelen godt sammen med den nederste beholder. Placér mokkakanden på komfuret ved medium varme. For høj varme kan brænde kaffen, mens for lav varme kan resultere i en underudviklet smag. Du vil høre en boblende lyd, når kaffen begynder at komme op. Når lyden bliver højere, og du hører en gurglende lyd, er brygningen næsten færdig. Kaffen er færdig, når mokkakandens overdel er fyldt med kaffe.

Vi anbefaler, at du hælder kaffen op i en kop med det samme, når den er færdigbrygget, da den ellers kan blive bitter, hvis den står for længe i mokkakanden.

Hvad kendetegner kaffe fra en mokkakande?

Det, der kendetegner kaffe brygget i en mokkakande, er særligt den rige, stærke og intense kaffesmag. Kaffe fra en mokkakande er nemlig mere koncentreret end traditionel filterkaffe, så derfor opnås der en højere styrke, rigere smag og mere aroma. Det skyldes i høj grad den bryggemetode, der anvendes med en mokkakande, som på grund af den høje temperatur og det høje tryk, skaber en mere rig og intens smag.

Hvis du elsker den ægte, autentiske smag af kaffe, bør du derfor helt sikkert prøve en mokkakande.

Stort udvalg af mokkakander hos Kaffeagenterne

Hos Kaffeagenterne finder du et stort udvalg af mokkakander, også kaldet espressokander, fra det anerkendte italienske brand, Bialetti. Vi har både kander til 2 kopper, 4 kopper og 6 kopper, som både kan bruges til at lave en ægte stærk kop kaffe (mokka), en espresso eller bruges til at lave caffe latte, cappuccino, americano, macchiato, cortado eller en anden kaffedrik, hvor espresso er en central ingrediens. Betegnelserne 'mokkakande' og 'espressokande' bruges ofte om hinanden, men henviser typisk til den samme type kande og den samme brygningsproces, nemlig den traditionelle mokkakande, som er den, du finder her på siden.

Hos Kaffeagenterne finder du også et stort udvalg af espressoudstyr, espressomaskiner, kafferistere, kaffebryggere og meget, meget mere. Gå på opdagelse og forkæl dig selv eller en du holder af med nyt kaffeudstyr.