Single Origin Kaffe

Med Single Estate ristet kaffe får du den optimale kaffeoplevelse. Single Estate er et mærkat, der betyder at kaffen kommer fra en enkelt mindre producent. Det vil sige, at du vil kunne opleve forskellen på de klimaer kafferne kommer fra. Du vil kunne mærke, hvordan solskin og nedbør har påvirket kaffen på det enkelte produktionssted, og det vil give en helt unik smag. Du kan bruge Single Estate kafferne her på siden til både espresso, filter og stempelkaffe. Alle vores produkter er desuden ristet med slowroast metoden på eget risteri i Randers, så vi kan stå inde for den gode kvalitet. God fornøjelse med at finde din favorit blandt produkterne her på siden.
19 vare(r)
19 vare(r)

Hvad er single origin kaffe?

Kaffe er ikke bare kaffe, men tværtimod en hel videnskab, der lader kaffedrikkeren nyde og opleve kaffens mange sider. Single origin kaffe har eksisteret i mange år, men i takt med at flere og flere mennesker begynder at interessere sig for kaffens mange muligheder, frem for blot en kaffe blend fra supermarkedet, så har single origin vundet stort indpas i mange kaffedrikkeres hjerter - og med god grund.

Når der er tale om single origin kaffe, så adskiller den sig fra mange andre og almindelige kaffe blends. En single origin kaffe er nemlig lokal.
Dette betyder, at kaffebønnerne høstes i samme område eller region, hvor bønnerne kan trackes tilbage til. Selvom der stadig er tale om store områder eller ligefrem regioner, så fremkommer der en forskellig smag, der afhænger af det netop specifikke område. Du vil også blive mødt af helt specielle og unikke smagsnoter, som du ikke finder andre steder.

Single origin kaffe er altså en blend, hvor bønnerne høstes inde for samme område. Den unikke smagsprofil vil være genkendelig, da hver enkelte kaffefarm har deres egen metode for dyrkning af kaffebønnerne. Desuden påvirkes dyrkningen og bønnerne også af det lokale klima og den geografiske placering.

Når du vælger en single origin kaffe har du større mulighed for at smage de respektive områders specifikke smagsnoter og aroma. Disse spændende smagsnuancer er kun mulige at finde i single origin og ikke i de mere traditionelle kaffe blends, som man ofte finder i diverse supermarkeder. De traditionelle blends er nemlig en blanding af kaffebønner fra hele verden, hvilket også afspejler sig i smagen, så den ikke kan identificeres til et område.

Karakteristika ved single origin kaffe 

En single origin kaffe leverer specielle smagsnuancer, der kan identificeres til det respektive område. Udover dette kan en single origin kaffe karakteriseres ved:

- Single origin stammer kun fra et enkelt område eller region
- Kan bestå af kaffebønner høstet fra flere farme
- Der findes smagsprofiler for de forskellige regioner, hvor kaffen gror
- Eksperter kan placere kaffebønnens oprindelse ud fra de unikke smagsnoterSingle origin kaffe har en renere smagsprofil, da der ikke bruges kaffe af ringere kvalitet som “fyld”
- Kaffen er ofte af højere kvalitet

Single origin vs. single estate

Når man taler kaffe, skelner man ofte mellem de traditionelle kaffe blends, single origin kaffe og single estate kaffe.

Den traditionelle kaffe blend er den let tilgængelige kaffe, der ofte er at finde på hylderne i supermarkedet. Denne kaffe blend er en sammensætning af forskellige kaffebønner fra hele verden. Nogle gange bruges der også en kaffe af ringere kvalitet, for at skabe “fylde”, så der spares på de bedre og mere smagfulde bønner. Dette er også med til at reducere prisen, så kaffen kan sælges billigere.

Single origin kaffe er som tidligere nævnt en sammensætning af kaffebønner fra samme område eller region. Her vil hvert enkelte område og region have sin egen unikke smagsprofil og bønnerne kan spores tilbage til deres oprindelsessted. Single origin kaffe har en renere smag, da bønnerne høstes fra samme område, frem for at blive blandet med kaffebønner fra hele verden.

Single estate kaffe er derimod kaffebønner, der er hentet fra en enkelt farm. Hver enkelte kaffefarm producerer deres kaffe forskelligt, hvilket giver kaffedrikkeren mulighed for at kunne opleve endnu mere unikke aroma og smagsnoter i den enkelte kaffe. Single estate kaffe er oftest lidt dyrere end både traditionelle blends og single origin kaffe, da det er ene og alene den enkelte kaffefarm der leverer den samme bønne.

Gå på opdagelse i vores single origin kaffe

Hos Kaffeagenterne finder du masser af forskellige single estate kaffer, der byder på spændende smagsnoter. Når du vælger en lækker single estate kaffe fra vores sortiment, kan du bl.a. gå på opdagelse i specifikke områder og regioner fra lande som fx:

- Brasilien
- Burundi
- Colombia
- Costa Rica
- Etiopien
- Guatemala
- Indien
- Indonesien
- Kenya
- Mexico
- Nicaragua
- Rwanda
- Tanzania

Som tidligere nævnt, så afhænger smagen ikke blot af landet, men også af selve området eller regionen. Således kan du forvente at kunne smage forskel på vores kaffe fra eksempelvis Colombia, hvor vores Øko Colombia Panche Siquilia byder på en kop med god sødme samt en smag af chokolade og modne appelsiner, mens vores Colombia Supremo Huila byder på en medium krop, høj syrlighed og en skøn frugtig eftersmag.

Gå på opdagelse i vores mange varianter af single origin kaffe og smag dig gennem regionerne fra de forskellige lande.