Økologisk kaffe med fokus på bæredygtighed og levevilkår

Økologisk kaffe med fokus på bæredygtighed og levevilkår

Hos Kaffeagenterne går vi ind for økologisk kaffe som er bæredygtigt fremstillet. Vores håndristede kaffebønner her på siden er enten dyrket økologisk eller også har de et af flere certificeringsmærker, som f.eks. Fairtrade, Rainforest Alliance m.fl. eller er Statskontrolleret økologisk. Disse beviser, at der i produktionen arbejdes for bedre levevilkår for kaffebønderne og/eller stiller høje krav til miljøet samt en bæredygtig kaffeproduktionen.
6 vare(r)
6 vare(r)

Bæredygtig kaffe og bedre levevilkår for kaffebønder 

Kaffeagenterne er en socialøkonomisk virksomhed, der blandt andet har et brændende hjerte for at støtte en fair handel med kaffebøndere og sikre dem ordentlige vilkår. Økologisk kaffe bliver mere populært for hver år og det er bestemt en tendens som Kaffeagenterne ønsker at støtte op om. Vi ønsker at støtte op om ægte kaffekvalitet, rene økologiske bønner og ikke mindst fair lønninger til de hårdtarbejdende bøndere. Se evt. også al vores Farm Mountain Kaffe i spændende smagsvarianter, du ikke finder alle steder.

Når du køber din kaffe og ikke mindst hvor du køber den fra, har faktisk stor indflydelse på mange mindre kaffebønders levevilkår. De presses prismæssigt ofte helt i bund af de største kaffegiganter, hvilket giver en skævvridning og helt unfair lønninger for de mindre kaffeproducenter. Når du aktivt tager et valg om at støtte både de bæredygtige kaffeplantager, men også ønsker at støtte menneskeliv, der producerer kvalitets kaffebønner med passion og kærlighed, så er du landet det helt rigtige sted.

Af certificeringsmærker kan nævnes:

  • - Statskontrolleret Økologisk
  • - Fairtrade
  • - UTZ CERTIFIED
  • - Rainforest Alliance m.fl.

Med kaffe her fra siden får du de skønneste ristede kaffebønner, hvor miljø, bæredygtighed og ordnede forhold er i fokus. Vi rister selv vores bønner til perfektion i eget hyggelige risteri i Randers.

Økologisk kaffe

Hos Kaffeagenterne er vi tosset med økologi og derfor finder du naturligvis et bredt udvalg af udsøgt økologisk kaffe her på siden. Bæredygtighed, økologi, fairtrade og ordentlige forhold, står vores hjerte nært - lige fra kaffefarmen, til kaffebønderne og kaffebønnerne og naturligvis vores eget risteri i Randers.

Når du vælger økologisk kaffe, kan du frem til masser af velsmag, der danner rammerne for en god kaffeoplevelse og samtidig er godt for både dig, miljøet og kaffebønderne.
Kaffe er sikkert en fast del af din hverdag. Den hjælper dig med at vågne om morgenen, den skaber de små pauser i løbet af dagen, den giver et afslappende øjeblik om eftermiddagen, den giver energi til de lange dage og sidst, men ikke mindst, så giver den velsmag som ikke findes andre steder. Når kaffe fylder så meget i dit liv, hvorfor ikke vælge en skøn økologisk en af slagsen?

Økologisk kaffe betyder kort fortalt, at de små skønne bønner ikke behandles med hverken sprøjtegifte eller tilsætningsstoffer, der kan give en negativ effekt på både din krops sundhed, kaffebøndernes velvære og velfærd samt miljøet og naturen. Øko kaffe er altså kort fortalt godt hele vejen rundt og giver god samvittighed, omtanke for miljøet og med tanke på dit helbred.

Økologisk kaffe er ikke bare et begreb, man kan slynge rundt om sig, det kræver nemlig, at kaffeproduktionen lever op til visse krav.
Når du hælder lækker mørk øko kaffe i koppen, kan du varme dig ekstra meget ved følgende:
Mindst 95% af kaffebønnerne skal dyrkes fra økologiske kaffeplantager
Du indtager færre skadelige stoffer og kemikalier
Naturen afgiftes, når der dyrkes økologisk kaffe i plantagerne og der siver færre skadelige stoffer ned i jorden og grundvandet
Kaffebønder, der dyrker økologisk kaffe opnår større velfærd, da udgifterne til sprøjtemidler fjernes, mens det er muligt at tage en lidt højere pris for den forbedrede kaffekvalitet

Nyd vores sortiment af økologisk kaffe 

Hos Kaffeagenterne finder du et skønt udvalg af øko kaffe, der henvender sig til de fleste smagsløg og giver mulighed for at gå på opdagelse i den økologiske kaffe verden. Du finder også koffeinfri økologisk kaffe. Se vores udvalg nedenfor:

- Classic Panther espresso: økologisk kaffe med en anelse syre. Egner sig godt til både et rent espresso shot, cafe latte, macchiato, cappuccino og andre espressobaserede drikke

 - Honduras: økologisk kaffe, der er let og mild og har en sød duft af vanilje og mandler. Lav syrlighed og velafbalanceret smag

 - Koffeinfri - water: økologisk kaffe, hvor koffeinen er fjernet ved hjælp af vand-metoden. Fyldig og frisk kaffe, der har en lang og skøn eftersmag af lys chokolade og karamel

 - Nicaragua Finca El Doradito: økologisk kaffe dyrket af danskejede Finca El Doradito ApS. Kaffen har en god balance, blomsternoter og en sødlig eftersmag af chokolade

 - Sleepy Panther espresso, koffeinfri: økologisk kaffe, hvor koffeinen er fjernet ved hjælp af vand-metoden. Kaffen har en anelse syre og egner sig til alle espressobaserede drikke eller som rent shot

Slow roastet, bæredygtige kaffebønner fra eget risteri i Randers

Her kan du se vores udvalg af økologisk kaffe, der er ristet på slow roast metoden, direkte fra eget risteri i Randers. Under de enkelte produkter kan du desuden vælge den mængde kaffe, der passer til dig. Nyd økologisk og bæredygtig kaffe fra os, samtidig med at du støtter arbejdet for bedre vilkår i kaffeproduktionen.

Danskerne er i meget høj grad blevet økologisk bevidste og vi ønsker i stigende grad rene fødevarer, der ikke er sprøjtet med diverse pesticider til skade for både os og vores natur. At leve bæredygtigt er et aktivt valg i at vælge specifikke varer til og andre fra. Det gælder naturligvis også kaffen.

Få en velskænket kop kaffe bygget på bæredygtighed, omtanke og rene råvarer. Nyd din kaffe med god samvittighed og vid at du er med til at støtte op om fair vilkår og en sundere kaffe industri.

Har du spørgsmål, står vi meget gerne til rådighed og guider dig til den perfekte kaffe til dig.