Honduras Økologisk - rå bønner
Vasket, økologisk kaffe fra Honduras - der med naboer som Colombia og Brasilien har alle forudsætninger for god kaffe.
Denne kaffe er let og mild, meget sød og med duft af vanilje og mandler.
Lav syrlighed, mellem krop og en afbalanceret smag.
Honduras kaffe er kendt for at være mindre syreholdig end andre kaffer fra Mellemamerika.
Kaffen er ekstra god til filterkaffe og stempelkande. Den kan også bruges til espressokaffe, hvis man ikke har noget imod, at kaffen bliver en anelse mere syrlig.
NB: Rå bønner - skal ristes inden brug.
- 1-3 dages levering
- Fri fragt over 500,-
- Danmarks største udvalg af kvalitetskaffe
- 90 dages returret
- Samfundsbevidste kaffeelskere
Kaffe i Honduras generelt:
Beliggende midt i Mellemamerika er Honduras et land, der viser sin naturlige skønhed. Bjergrige landskaber dækket af endeløse skove og jungler med et rigt dyreliv er karakteristisk for dette smukke land. Nogle mennesker refererer endda til Honduras som den "grønne lunge" i Mellemamerika.
Selvom Honduras producerer mere kaffe end Costa Rica og Guatemala tilsammen, ved man ikke meget om det i specialscenen. I løbet af årtier var banan den fremherskende kontantafgrøde i Honduras.
Mens nabolandene havde regeringsinitiativer for at fremme væksten af småbønders kaffe, fik Honduras kaffeproduktion kun ringe anerkendelse bortset fra råvaremarkedet. Mangel på infrastruktur var hovedårsagen til, at kaffe af høj kvalitet ikke kunne skelnes fra andre produkter. Men i de sidste par år har Honduras nationale kaffeinstitut IHCAFE lagt en del kræfter i at uddanne bønderne, så de kan forbedre forarbejdnings- og dyrkningsteknikker.
Ved at skabe et udbredt netværk af producenter og vaskestationer selv i fjerntliggende områder voksede interessen for højkvalitets kaffeproduktion. I vore dage har især kaffe fra småbrugskooperativer formået at krydse havet og forkæle os med deres guddommelige sødme.
KONTINENT: Mellemamerika
KAFFEREGIONER: Marcala (Montecillos), Copán, Comayagua, El Paraiso, Opalaca, Agalta
KAFFEHØJDER: 1.000 – 1.600 moh.
KAFFESORTER: Bourbon, Caturra, Catuai, Pacas, Typica
HØSTPERIODE: dec – apr
KAFFEFARME: Småbønder og plantager
GENNEMSNITLIG FARMSTØRRELSE: 0,5 – 5,5 ha
ÅRLIG PRODUKTION (I 69KG SÆKKE): 5.931.000
Manufacturer | kaffeagenterne.dk |
---|
- Manufacturerkaffeagenterne.dk