Espresso Martini - nem, lækker opskrift

Espresso Martini - nemt og hurtigt

Espresso martini er en drink der de seneste par år har vundet større og større indpas hos de danske kaffedrikkere. Det er en lækker kombination af god espressokaffe og vodka, og med hele kaffebønner på toppen - tre styk, hvis det skal gøres helt nøjagtigt. 

Espresso martini drinken laves efterhånden på enhver bar og serveres også til gæster i hjemmet. Måske har du smagt dem før, og hvis du har smagt drinken flere gange, forskellige steder, så ved du også, at der er stor forskel på, hvordan de smager. De bedste espressodrinks er lavet på ægte espressoshots, frem for instantkaffe, filterkaffe eller supermarkedskaffe og lignende. Det er derfor helt oplagt at bruge vores ICED Espresso shots - så får du ikke bare en fantastisk god espresso martini, men også en espresso martini der er nem og hurtig at lave.  

 

ICED Espresso

ICED Espresso er vores egen, håndbrygget espressokaffe, fyldt på flasker og sticks, klar til at blive brugt i alverdens opskrifter. ICED Espresso er brugt mest til en hurtig, lækker iskaffe, men det kan også bruges til meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænsen her. ICED Espresso er ægte espressokaffe - brygget på 100% arabicabønner fra vores Farm Mountain kaffe fra Uganda. Du behøver derfor ikke at brygge kaffe, køle det ned og tilsøde det - det hele er gjort på forhånd, med ICED Espresso. 

 

Opskriften

4 cl. vodka
4 cl. kaffelikør
4 cl. ICED Espresso Sweet Original/eller Original Økologisk
Isterninger

Ryst ingredienserne sammen i en cocktailmixer, hæld over i et martiniglas, pynt med kaffebønner på toppen og servér den kolde kaffedrink.

 

 

Cascara kaffe-te, hvad er det?

Cascara kaffe-te, er det det nye sort?

Du kender højst sandsynligt den helt almindelige kaffebønne. Lille, brun, letvægtig bønne. Men inden kaffebønnen kommer der til, skal den først høstes. Kaffebærene plukkes af kaffetræerne, og her sorteres frugtkødet/kaffeskallen fra, og de rå kaffebønner inde i bærret, er dem der bliver vasket, tørret, sorteret og exporteret til kaffebranchen verden over. Men kaffeskallen, også kaldet cascara, kan også noget - læs med her og hør præcis hvad det kan bruges til.

Cascara som biprodukt

Cascaraen (frugtkødet/skallen) er normalt et biprodukt der bliver fjernet og komposteret til gødning, men de seneste år er der eksperimenteret meget med at udnytte cascaraen til te i stedet for. Det er derfor et biprodukt af kaffe, hvorfor det kaldes for kaffe-te.  

Cascaraen kan brygges både som en varm eller en kold drik, og så kan den også bruges i cocktails.
Brygges Cascaraen som te, er smagen let sødlig og frugtig - oftest med noter af kirsebær, rosin og/eller hisbiscus, afhængig af hvilken kaffesort og producentland skallen kommer fra.
Drikken indeholder koffein, men indholdet er noget lavere end i kaffe.

Ved at bruge cascara, både til gødning men også til te, reducerer man spild og giver kaffefarmerne mulighed for en ekstra indtægtskilde. Køb Cascara kaffe-teen lige her: Colombia Cascara

 

Opskrifter med cascara:

Varm te:
Brug 6 gr. Cascara pr. kop (1,5 dl.)
Hæld 100 grader varmt vand over
Lad det trække i 8 minutter

 

Opskrift på Cascara Sour Cocktail:
60 ml. gin
30 ml. Cascara sirup
25 ml. friskpresset citronsaft
15 ml. æggehvide (valgtfrit - giver en skummende top)
Isterninger CItronskive til pynt


Cascara-sirup:
Kog 2 dl. vand op
TIsæt 1 dl. Cascara
Lad det simre 10-15 minutter.
Si væsken for at fjerne Cascaraen
Tilsæt 2 dl. sukker til den varme væske og rør indtil opløst
Lad siruppen køle af

Fremgangsmåde:
Fyld en shaker med isterninger
Tilsæt alle ingredienser
SHake kraftigt i 15-20 sekunder
Si cocktailen over i et cocktailglas eller champagneskål
Pynt med en citronskive.

Hvad er Macchiato?

Hvad er Macchiato? En ultimativ guide til den prikkede kaffe

Læs mere

Latte art mastery: Trin-for-trin guide til at skabe imponerende latte kunstværker

Latte art er ikke bare en måde at præsentere kaffe på; det er en kunstform, der kombinerer kreativitet med teknik for at omdanne en almindelig kop kaffe til et visuelt mesterværk

Læs mere

Sådan laver du en Flat White

En rejse ind i kaffeverdenen er ikke komplet uden at forstå og værdsætte en af de mest raffinerede kaffedrikke: Flat White

Læs mere

Espressoteknikker: Trin-for-trin vejledning til at trække den perfekte espresso

At mestre kunsten at brygge den perfekte espresso er en rejse, der kombinerer præcision, tålmodighed og passion for kaffe

Læs mere

Sådan laver du en Cortado

Hvad er en Cortado?

Læs mere

Hvad er cappuccino?

Hvad er Cappuccino? En guide til den klassiske kaffedrik

Læs mere