Cascara kaffe-te, er det det nye sort?
Du kender højst sandsynligt den helt almindelige kaffebønne. Lille, brun, letvægtig bønne. Men inden kaffebønnen kommer der til, skal den først høstes. Kaffebærene plukkes af kaffetræerne, og her sorteres frugtkødet/kaffeskallen fra, og de rå kaffebønner inde i bærret, er dem der bliver vasket, tørret, sorteret og exporteret til kaffebranchen verden over. Men kaffeskallen, også kaldet cascara, kan også noget - læs med her og hør præcis hvad det kan bruges til.
Cascara som biprodukt
Cascaraen (frugtkødet/skallen) er normalt et biprodukt der bliver fjernet og komposteret til gødning, men de seneste år er der eksperimenteret meget med at udnytte cascaraen til te i stedet for. Det er derfor et biprodukt af kaffe, hvorfor det kaldes for kaffe-te.
Cascaraen kan brygges både som en varm eller en kold drik, og så kan den også bruges i cocktails.
Brygges Cascaraen som te, er smagen let sødlig og frugtig - oftest med noter af kirsebær, rosin og/eller hisbiscus, afhængig af hvilken kaffesort og producentland skallen kommer fra.
Drikken indeholder koffein, men indholdet er noget lavere end i kaffe.
Ved at bruge cascara, både til gødning men også til te, reducerer man spild og giver kaffefarmerne mulighed for en ekstra indtægtskilde. Køb Cascara kaffe-teen lige her: Colombia Cascara
Opskrifter med cascara:
Varm te:
Brug 6 gr. Cascara pr. kop (1,5 dl.)
Hæld 100 grader varmt vand over
Lad det trække i 8 minutter
Opskrift på Cascara Sour Cocktail:
60 ml. gin
30 ml. Cascara sirup
25 ml. friskpresset citronsaft
15 ml. æggehvide (valgtfrit - giver en skummende top)
Isterninger CItronskive til pynt
Cascara-sirup:
Kog 2 dl. vand op
TIsæt 1 dl. Cascara
Lad det simre 10-15 minutter.
Si væsken for at fjerne Cascaraen
Tilsæt 2 dl. sukker til den varme væske og rør indtil opløst
Lad siruppen køle af
Fremgangsmåde:
Fyld en shaker med isterninger
Tilsæt alle ingredienser
SHake kraftigt i 15-20 sekunder
Si cocktailen over i et cocktailglas eller champagneskål
Pynt med en citronskive.